Nu är det klippt

Ännu ett nystan plus lite till (dvs drygt 6) röda nystan Lima senare är själva stjärnsjalen färdigstickad.

Dags att ta fram symaskinen för att sy sömmar i ”steeken”.
Då det är ganska mycket (hal) alpacka i mitt garn lade jag för säkerhets skull (fegt?) till trestegszigzagsömmar direkt.
Sömmarna syns ännu bättre från baksidan och det är ju bra när man ”lite” darrhänt skall hantera saxen.
Nu är det klippt och dags att plocka upp en halv miljon maskor (ungefär).

6 kommentarer

  1. Alltid nervöst att sätta saxen i stickat så jag tycker det var väldigt klokt av dig att sy lite först. Sjalen blir väldigt vacker, önskar att jag haft tålamodet att göra en…

  2. Ååh vad fin den ser ut. Jag blir peppad att fortsätta på min. Jag stickar i tunnare garn så den växer inte så mycket på höjden för varje varv. Ser inte fram mot att lägga upp och sticka en miljon maskor precis men att få sjalen färdig ser jag verkligen fram mot.

  3. Så fin den blir! Tror inte alls att det är fegt att sy extranoga i alpacka, bara klokt. Jag sydde och klippte i en mönstrad barntröja för några år sedan och insåg inte förrän efteråt hur superhalkigt det var. Inte så lyckat…

  4. Nog kan man bli sugen på att göra en egen efter din och alla andras! Hjälpstickan Ulrika har t.ex. en grön/vit på gång som är nästan lika vacker som din.

Kommentarer är stängda.