Rolig fläta

Jag kan inte säga hur det kommer sej, men ibland känner jag bara att just detta projekt behöver jag göra (eller i alla fall påbörja), så var det med Tii Pullover. Räknar dessutom med att mycket av detta projekt blir perfekt socialstickning, många av mina projekt just nu är lite asociala.

Har länge funderat på vad jag skall sticka i Tuko wool DK, nu fick jag svaret och sprang i väg till bästa garnlangaren Makeri 14 (ibland kan jag behärska mej och låta bli att handla garn innan jag har ett tilltänkt projekt, men långt ifrån alltid). Jag hade lite (eller snarare mycket) svårt att välja färg, men tillslut blev det en klatschig mysig grå.

Tii påbörjas på axeln och ganska snabbt har man detta underliga stycke. Jag valde att börja med en tillfällig uppläggning för att få en slät axel.

Såhär är det lättare att se hur det är tänkt, man stickar 2 spegelvända delar som sedan sammanfogas med en I-cord. Att kombinera flätor och I-cord har jag provat på tidigare med Charlotte Kaae och i dessa vantar som hon designat.