Ziggurats, igen

Precis när jag stickat klart min Red Basalt fick jag en inbjudan till en kurs i Simrishamn, Åsa Tricosa skulle komma dit och hålla kurs i sin uppifrånochnerteknik som hon kallar Ziggurats, sedan hände ni vet vad och kursen har flyttats och flyttats.

Äntligen blev det av! Har tillbringat helgen i den rara staden Simrishamn, blivit omhändertagen av Österlensstickorna som fixat och lagat underbar mat och fått lära mej hur man med Zigguratmetoden kan sticka en tröja/kofta med formstickad ärmkupa uppifrån och ner utan att montera.

Åsa berättade och visade tålmodigt både sin metod och även en massa andra tips och trix. Både inspirerande och lärorikt.

Hela klassrummet var tapetserat med olika Zigguratsplagg och det var bara att prova för att hitta sin modell och sin storlek.

Vi började med att sticka var sin miniZiggurats med alla steg i metoden. Många förkortade varv och ibland visste man knappt var man stickade tills häpp, ett litet ok var klart. En av Åsas signaturer är en olikfärgad fållinsida.

Jag påbörjade även en tröja, tänkte att det gällde att passa på när man kunde konsultera en specialist. Starten ser verkligen speciell ut, men det gäller att sticka med tålamod.
Utgår från modellen Simple Ziggurat men har ritat en egen ”hjälptabell” (ett av Åsas fantastiska hjälpmedel) då jag börjar med en storlek på axlarna och fortsätter en annan längre ner. Känns bra att ha greppat den biten (tror jag i alla fall, vi får ju se om resultatet blir som tänkt), nästa gång kan jag kanske justera annat/skapa min egen Ziggurats.
Garnet jag stickar i är en tweedprickig shetlandsull från Gunnel Melchers lager och planen är att tröjan skall få en krage från Carina Olsson bok. Tänker att jag skulle utgå från färgen i tweedprickarna när jag stickar kragmönstret, men detta får jag inte planera förrän resten är mer eller mindre färdigstickat (världens bästa morot).

Tackar Österlensstickorna och Åsa för en underbar helg!