Så mycket bättre

blev det utan knapphål. Provade flera olika sorters knapphål, men trots min envishet lyckades jag inte få till någon bra variant utan att lägga till en kant på koftan, men då hade ju hela modellen fallit.

Nu när jag är klar tycker jag dessutom att koftan inte behöver knappar, bär den helst öppen eller med ett skärp.

Koftan var med på syfestivalen och många frågade efter beskrivning.

Beskrivning finns, men samtidigt vill jag ”varna”. Att göra minskningar i flerfärgspatent så att det blir snyggt på båda sidor är lite pilligt. Det gäller att ha tålamod, läsa noga och att ta det lugnt, samtidigt är det ju inte så många minskningar som skall göras. Att provsticka är en rekommendation;-). I beskrivningen finns även en enklare variant på minskningar beskriven, men de blir inte lika snygga, tycker jag.

Beskrivningen finns i min Ravelryshop:

, , , ,

6 Responses to Så mycket bättre

 1. Handarbete/Pyssel 23 november, 2011 at 12:14 #

  Aaah! Snygg! Såååå snygg!
  Överflöd med knappar å hål!
  Jättesnyggt utan, eller med skärp!

  Kikade neråt i bloggen med. Mmmm…
  fiiiint!!

 2. MARİFETANE (Elif Hatice) 23 november, 2011 at 13:58 #

  çok şık ve güzel bir örgü elinize sağlık

 3. Hamrånge slöjdare 23 november, 2011 at 17:12 #

  Jättesnygg precis som den är!!

 4. Sanna T Sköld 23 november, 2011 at 18:00 #

  Läcker!

 5. Pixi 25 november, 2011 at 08:27 #

  Den blev superfin , håller med att den ser jättebra ut UTAN knappar!=)

 6. Angeli 30 november, 2011 at 01:27 #

  Jättefin! Garnet ser bättre ut i koftan än ostickat tycker jag.