Tulpanmönster med variation

När jag började sticka tulpanmönstret gjorde jag flera olika varianter, 3 av dem blev bättre än de andra.
1 Tulpan med tre blommor/stjälk.
2 Tulpan med en blomma/stjälk.
3 Tulpan med en bulligare blomma.

De är alla tre vackra på sitt sätt, men jag tyckte att nummer 2 blev lite tanig (men om man använder ett grövre garn till blomman kanske det händer grejer). Nummer tre blir lite mer svårstickad så jag föll för variant 1 och det är den jag sedan fortsatt att sticka. För den som gillar att testa olika varianter har jag gjort enkla muddar av alla 3. Tulippa trippel 

Tulippa singel


Tulippa bulb


Man kan köpa dem en och en eller alla 3 i en e-book som heter Tulippa (då betalar man endast för 2). Det är första gången jag lägger upp en e-book på Ravelry, så jag hoppas verkligen att det fungerar som tänkt.