Twinkle, twinkle

Efter mycket testande fram och tillbaka blev det ett helt gäng zigzagränder nertill på ärmen på Twinkle för att den skulle bli tillräckligt lång.
Jag hade kanske inte behövt göra så många om jag haft full koll på hur mycket det superwashbehandlade garnet växte vid tvätt.
Jag vågade inte tvätta min provlapp (var ju lite orolig för att garnet inte skulle räcka) men jag misstänkte att tröjan skulle växa en del på bredden så som superwash gärna gör.
Innan tvätt var tröjan ganska nätt (fotograferade tyvärr inte), det är den inte längre, den passar perfekt, men jag får vika upp ärmarna. Funderar på om jag skall korta av ärmarna, men jag tror inte att jag kommer till skott (är inte helt förälskad i garnet).   Tycker fortfarande att oket är det som är finast på tröjan.
Garnet räckte gott och väl (förutom det svarta) har kvar så att det räcker till en tröja till, men då är det mest Novita Soumivilla som inte är supervashbehandlat (och lite grövre). Såhär mycket garn hade jag innan jag började sticka.