Vantar med mycket färg

Vem har inte blivit sticksugen av alla dessa smånystan i vackra färger?

Jag har stickat Jolanta som är en tunn vante, men den dubbla mudden gör att handen ändå hålls varm. Muddens mönster är inspirerat av ett par sockor från Kurdistan som finns på V&A. Det är många färger, men jag har konstruerat mönstret så att det inte är fler färger än två/varv och inga långa flotteringar vilket gör det mer lättstickat än man kan tro först.

Beskrivningen hittar du i veckans Året Runt, där kan man även vinna garn till ett par (Året Runt förresten har en handarbetssida på nätet). Jag kunde inte låta bli, så jag har ett andra par på stickorna, med lite annan färgställning på mudden.

, , , ,

2 Responses to Vantar med mycket färg

  1. Liisa 30 oktober, 2013 at 20:03 #

    Japp, jag har officiellt nu köpt mitt första nummer av året runt!

  2. Marias garnhändelser 31 oktober, 2013 at 09:08 #

    Nån gång skall vara den första:-)