Vanten Laura

När jag planerade stickinspirationshelgen Sticka av hjärtans lust i Örnsköldsvik fick jag för mej att hitta på ett projekt som innehåller både hjärtresår och hjärtmönster även om jag har massor av projekt i båda teknikerna som kursdeltagarna skulle kunna inspireras av.

Jag tänkte att påbörja ett par vantar kan vara lagom för en helg och idén till vanten Laura var född.

Då jag valde vantar kunde jag även bjuda på lite tumkilsinspiration för dem som inte stickat tumkil förut och till min glädje är vi nu några fler deltagare i tumkilens vänner. För visst är det bekvämare med tumkil, det är så värt det extra besväret när man stickar.

Vanten Laura börjar med en mudd av hjärtresår, sedan blir det ett litet armband som faktiskt bara består av räta och aviga maskor även om det ser mer avancerat ut (och betydligt lättare att sticka än den avigstickade flätan som blivit så vanlig).

På handryggen stickar man hjärtmönster och det kluriga med det mönstret är att inga varv innehåller mer än än färg, detsamma gäller det enkla men effektfulla mönstret på handflatan.

Beskrivningen till Laura finns på Ravelry, och tom på söndag 3/4 2022 bjuder jag på 20 % rabatt om du använder koden MARIASGARN (och trycker på <apply>) när du checkar ut din beskrivning.