Vanten Vinterkänsla

Vad sägs om en mysteriestickning även denna vinter?
Catrin från Fingerborg har färgat garn i vinterfärger och jag har gjort en beskrivning till säsongens mysteriestickning. I år blir det vantar med vintertema, mysteriet börjar i mellandagarna och fortsätter en bit in i januari.

Beskrivningen finns på Ravelry  de nya ledtrådarna kommer (på förmiddagen) följande datum:

Del 1: Måndag 27/12 2021
Del 2: Torsdag 30/12 2021
Del 3: Måndag 3/1 2022
Del 4: Torsdag 6/1 2022

Varje ledtråd är kort, den som stickar fort hinner kanske tom sticka båda vantarna parallellt och ändå bli färdig innan nästa ledtråd kommer (med det är verkligen inget måste).

Vanten Vinterkänsla är en vintrig flerfärgsstickad vante, men även lite annan stickteknik ingår. Givetvis har Vinterkänsla tumkil. Vinterkänsla stickas i två färger och garnet jag har använt färgas av Catrin på Fingerborg, det är hennes handfärgade garn Darling Dk (250 m/ 100 g). Det är ett mjukt 4-trådigt garn  i 100% ull av fårrasen Corriedale och är spunnet av John Arbon Textiles i norra Devon. Garnet är inte superwashbehandlat och har därför ullens alla fördelar kvar. Mina vintervantar går i färgerna fjällhimmel och mjölk.

Beskrivningen görs i en storlek men kan göras större genom att man stickar på större stickor, mer information finns på ravelry.

Inför mysteriestickningen kommer det att finnas garnpaket att köpa på Fingerborg, både i butiken på Åsögatan 132 (Södermalm i Stickholm) och i webbutiken.

Du kan följa mina vantar här på mariasgarn.se, Facebook eller Instagram: @mariasgarn och #VantenVinterkänsla.