Växer nystan för nystan

Kontsjalen börjar bli ganska stor nu (c:a 65 cm hög) och jag börjar fundera på när jag skall sluta. Jag trodde att det skulle gå åt mer garn (är nu uppe i 5 nystan) så jag har flera (7 tror jag) nystan kvar. Har inte tänkt att blocka sjalen, bara tvätta och lägga ut den för att torka så att strukturen behålls, så jag tror inte att den växer så mycket i det momentet. Funderar på om det skall bli någon frans. Fransen på Lady Elanor är väldigt vacker, men jag är igen fransperson och jag är inte säker på om den blir lika bra på en trekanstssjal. Virkar kanske bara en kant fasta maskor runt istället. Eller finns det någon annan bra idé?

8 kommentarer

 1. Sjalen blir verkligen otroligt vacker! Blir väldigt sugen på att prova tekniken. Tror inte heller att sjalen skulle vinna på fransar, men en diskret virkad kant låter snyggt!

 2. Jag blir mer och mer övertygad om att jag snart måste ”sluta jobba”.. Eller så får jag åka än mer intensivt mellan Stockholm och Göteborg… Det här vill jag också prova, estetiskt tilltalande och spännande.
  Hmmm, tror inte heller på fransar. Varför inte låta den vara som den är?
  För övrigt – God Fortsättning på året!

  // Carin

 3. Den blir jättesnygg.
  Tror inte heller på en frans.
  En virkad liten kant blir nog bra,så den får liksom ett ”avslut”

 4. Om du vill ta upp ”fyrkantstemat” finns det enkla virkade uddkanter i fyrkantsform.

  En annan kul avslutning skulle kunna vara en virkad ”frans” med fyrkantor i fastmaskor, som hänger från korta luftmasksträngar – eller inte.

 5. jag instämmer med alla tidigare inlägg – den är helt otroligt vacker!

  fransar blir nog lite för mycket ihop med rutorna, men en snygg virkad kant vore perfekt:)

 6. Åh, så underbar den är! Men en frans tillför nog inget, och är inte ens säker på att en virkad kant är det optimala heller. Jag gjorde en liknande sjal och försökte virka en kant men blev inte nöjd utan lät den vara som den var. http://leludh.blogspot.com/2007/06/frdig.html

  Önskar dej en riktigt god fortsättning på det nya året!

 7. Hej! Jag blev så sugen när jag såg din sjal för ett par dagar sen. Så jag lärde mej tekniken i torsdags. Jätte roligt. Jag såg också två färdiga utan frans och utan virkad kant, jätte fina, kant hade nog fördärvat färgeffekten. Kram Kerstin utan blogg.

Kommentarer är stängda.