Veckans UFO, vecka 40, före

I nästa påse hittade jag denna, nästan färdigstickade (avmaskning pågår), picotkantade sjal som kan gå under beteckningen feltänk*2. Kommer inte ihåg hur sjalen såg ut som jag inspirerades av, men den här modellen på sjal vill i alla fall inte jag ha. Färgen är fantastisk, garnet är mjukt och blankt, picoterna är gulliga, men formen är helt fel.

Det är bara att repa upp, igen, och börja om från början. Tredje gången gillt och sista gången hoppas jag. NU tror jag i alla fall att jag vet hur jag skall göra för att få den modell jag vill ha, tur att stickorna är ganska grova (5 mm) så att det är ganska snabbstickat. Hoppas bara att jag kommer ihåg hur jag gjorde picoterna (för jag gillar storleken på dem) men det tror jag, annars är det ju bara att provsticka lite:-).

2 kommentarer

  1. Vad kul att höra om din Barbapappa anknytning. Jag läser själv gärna Barbapappa för barnen och tycker historierna är bra förebilder till skillnad från många andra barnböcker.

    Inget känns så trist som när fint garn stickats och det som blivit bara känns fel. Jag hoppas det känns bra när sjalen är repad.

Kommentarer är stängda.