Å så kom garnet!

När jag var på Båvens spinnhus i somras hade jag med mig ull från de får vi brukar vara med och klippa.

Häromdagen kom garnet och jag har inte riktigt hämtat mej än…Har 27 mörkgrå, glansiga, tunga, vackra härvor som doftar fantastiskt av fårull (och spinnolja?). Har provstickat lite, stickor 5 verkar passa bra och stickfastheten blir 16 maskor/10 centimeter  fast varje härva endast innehåller c:a 100 meter. Nu återstår den delikata uppgiften att fundera fram bra projekt.

,

4 Responses to Å så kom garnet!

 1. Lars 8 november, 2013 at 09:48 #

  Snygg färg! Man kan aldrig få för mycket av grått 🙂

 2. med nål och tråd 8 november, 2013 at 10:35 #

  Vad häftigt! Jag dånar av tanken på att får vara med på hela processen från får till garn. Garn för mig är lite som kött förpackat i plast i butiken. Man fattar liksom inte riktigt att det kommer från ett riktigt djur.

 3. Eva 8 november, 2013 at 11:10 #

  MEN så underbart!!!
  Släpp inte mig i närheten… 😉

 4. Anonymous 8 november, 2013 at 21:19 #

  Nu ser jag fram mot stickade ullvantar i grått.
  /fårfarmarn på warleda