Ännu mer nöjd

än över den fantastiska sjalen, är jag över min Boxedinspirerade tröja.

Inspirerad är verkligen vad man kan säga…det är inte mycket som stämmer med originalet. Istället för att sticka i delar och sy ihop har jag stickat runt…dessutom uppifrån istället för nerifrån. För att få bättre passform förändrade jag dessutom förhållandet i antal maskor mellan ärmar & stycken i halskanten.

Halskanten är inte heller densamma och inte garnet (älskar verkligen Leinen Los) eller stickfastheten heller för den delen. Har, istället för att bara slätsticka, lagt in ränder av aviga maskor här och där för att få lite struktur. Ränderna går inte över hela varvet (hur man nu uttrycker det).

Tror att min tröja är lite längre än originalet (ärmen är precis lika lång som kroppen i sidsömmen), och framför allt har jag förlängt bakstycket vilket jag tycker blir snyggt när tröjan är lite kort.

Är så nöjd att jag funderar på att göra en beskrivning, tycker att jag borde kunna det då det är så mycket som skiljer från originalet, (och kanske sticka en till i annat garn) om det är fler som är intresserade….

2 kommentarer

  1. Det låter perfekt att göra tröjan lite längre bak! Korta tröjor har ju en tendens att åka upp på något konstigt vis bak. Jag är intresserad av en beskrivning! Men jag skulle nog göra om den lite, anpassa till något garn jag reda har i lager och med en längre ärm. 🙂

Kommentarer är stängda.