Är Isländskor smalare?

Hann upp till midjan innan jag insåg att om jag skall komma i denna tröja räcker inte -10 kilo, det är kniven som gäller. Modellen är lite annorlunda så jag har funderat lite över hur den kommer att sitta ändå, men SÅ annorlunda?

Sagt och gjort…jag repar (hann repa upp ½ innan jag fick fram kameran) upp och kommer efter en hel del mätande, ”provande” och räknande att dessutom göra en storlek större.
Tröjan heter Flowerpot Sweater och kommer från boken Icelandic Knitting. Jag bara älskar boken (trots ovanstående) där författarinnan låtit sig inspireras av Isländska skosulor (eller heter det kanske iläggssulor). Hon har valt traditionella färger, men jag har valt mina egna. Letade fram alla entrådiga garner jag hade och det var mer än jag trodde;-) och kombinerade utifrån de färger som fanns i lagret.

4 kommentarer

  1. Oj så mycket snyggt det fanns i den boken! Förstår att det är en favorit. Jag håller tummen för att nästa tröjförsök blir rätt!

    Boel

  2. Hej, var på island 2007, såg den där boken och vart så störtförtjust i den trots den var på isländska men mönsrena och färgkombinationerna är en fröjd, och även bevarandet av gammla traditioner. Vad jag minns så är isländska kvinnor som oss. (författarinnan är fransyska gift med en islänning och bor där.)
    Pernilla

  3. Jeg har bare strikket oppskrifter fra Lopi, så jeg kjenner ikke de du ser på nå. Jeg har måttet legge til cm på to av de genserne jeg har strikket i voksenstørrelse, men ikke fordi de var for smale. Rett og slett fordi jeg er spesielt lang i ryggen, og fordi min mann (som forøvrig er islandsk) er usedvanlig lang og slank.

    Om du strever med størrelsen, kan jeg tipse deg om å strikke fra toppen og ned. Da er det lettere å prøve underveis. Det hjelper også å ha sånne utskiftbare pinner, sånn at du kan sette inn så lang tråd du trenger for å få prøvd skikkelig.

Kommentarer är stängda.