Att man aldrig lär sig

Hur är det det brukar stå i beskrivningarna när man skall sticka runt? Ungefär såhär; ”slut till en ring för att sticka runt (kontrollera att maskorna inte vridit sig på stickan). Ja, ja, man kan inte göra rätt varje gång….

Det som är bäst är att jag bara hunnit sticka två varv.
Detta skall bli en ribbsitckad väst från en finsk tidning som jag tror hette Moda (läste den hemma hos en kär stickvän). Garnet är M&K ECOull och jag tror att det blir stickor 6mm (6½ hade nog varit ultimat, men dessa Knitprouddar är på visit i Kansas, USA och kommer inte hem förrän till jul). Har provstickat men det är svårt att mäta ribbstickning, så jag får chansa lite med risk för ytterligare upprepning. Kände att jag behövde en bra caféstickning ikväll.

4 kommentarer

  1. Hu, va ”surt” det är när det blir så där! 🙁 Tur, som sagt, att du inte hunnit längre då.. *glada hejarop så att omgörningen går lätt och rätt* 🙂 /Sofia

  2. Man blir inte så glad när man upptäcker vridningen! Tur att du inte hade hunnit så långt. Hoppas att det funkar med stickstorleken – det var värst vad stickspetsarna är ute och reser.
    Ha det gott!
    Maria

  3. jag stickar alltid några varv på två stickor innan jag ”sluter till en ring”. Då riskerar jag inte att få det vridet. Går bra att sy ihop sen!

Kommentarer är stängda.