Bättre än originalet?

Tycker inte att man skall vara rädd för att ändra en modell efter sina egna idéer. Man behöver ju inte ”uppfinna hjulet igen”, istället kan man stötta sig på en annan beskrivning. Det enda man inte får vara rädd för är att repa upp, men den risken finns ju även om man följer en beskrivning.

Är verkligen nöjd med att jag gjorde långa ärmar på min Fair Isle Collared Jacket, tycker att det passar modellen bättre.
Istället för en stor knapp längst upp har jag 15 små knappar hela vägen.
Gillar brytningen med det mörka och kraftiga mot det ljusa enfärgade och A-lineformen på själva koftan.
Resultatet gör att det verkligen var värt den enformiga enfärgade stickningen. Garnerna jag använt är ekologiska Homestead för de naturfärgade partierna och Garnstudios Nepal för de färgade, gillar båda garnerna skarpt.

25 kommentarer

 1. Fantastiskt snyggt måste jag säga. Håller med om att det blev väldigt effektfullt med färgbrytningen. Bra jobbat! /Birgitta

 2. …och korta ärmar är hopplöst på vintern, då vill man ju hålla sig varm! /Birgitta igen

 3. Jag har nog aldrig följt en beskrivning till punkt och pricka. Jag använder dem som utgångspunkter, kanske för halsringningen eller ett mönster, och sedan anpassar jag efter egna mått och idéer. Jag tycker inte man behöver vara så styrd av beskrivningen, när man sett ett antal ser man ju att formgivarna själva inspirerats av andra. Din kofta blev jättesnygg!
  /Louise

 4. Mycket vackert och smakfullt! Extra plus för de små knapparna, det är verkligen de små detaljerna som gör det. Härlig kofta!

 5. Så fin – särskilt förtjust i kragen.

  Jag hade faktiskt svårt att föreställa mig den kortärmad och följde länken – och tycker verkligen att du har förbättrat originalet!

 6. Bättre än originalet – jamenellerhur! Verkligen snygg och inspirerande. Du har förädlat mönstret skulle man kunna säga.

 7. Jättesnygg!
  Har tittat på orginalet och tyckt om den, men inte riktigt förstått mig på att den har korta ärmar. 🙂
  Din är mycket, mycket bättre än orginalet och det var ju naturligtvis så den skulle se ut!

Kommentarer är stängda.