Blev så sugen på att virka

när jag hittade denna fina virknål i Gävle förra veckan.

Plockade fram lite Kureyon som jag haft liggandes i skåpet ett bra tag. Förstår inte riktigt hur de hamnat i mitt skåp för jag tycker inte att nystanen ser speciellt vackra ut, de liknar mest vattenfärgslådan efter att barnen blandat fritt (blandar man tillräckligt många färger blir det mesta gråbrunt) med lite stickigt gult och illturkos.
Döm om min förvåning när jag ser garnet uppvirkat, tycker att det blir riktigt läckert (måste sett det uppstickat/uppvirkat). Jag planerar att virka en Granny Cardigan. Tyvärr visade sig virknålen vara för liten så den får vila. Tyckte jag tog i när jag valde 5½ mm till ett garn som brukar behöva 4½ mm, men 7 mm visade sig passa bra till mitt handlag/garn/virksätt/projekt.

9 kommentarer

  1. Ja tänk va mycket konstigt man kan hitta i lådorna, saker som man inte hade en aning om varför man köpt.. Men det här ska verkligen bli spännande att se växa fram. Du har hittat ett riktigt snyggt mönster! /Birgitta

  2. Ja, en del garner går inte att föreställa sig när de ligger nystade. Man måste sticka/virka något av det!

    Själv fick jag sålt en påse garn igår, sånt där som inte borde finnas i mina garngömmor. Skönt att vara av med det nu!

  3. Ja, det blev ju jättesnyggt uppvirkat!.Kul virknål. Var den skön att virka med? För jag antar att det är det den ska vara.

  4. Läcker virknål och läckert virkprojekt. Lurigt med garn ibland, det som ser fint ut på härva blir inte så fint uppstickat och tvärtom.

  5. knäpp dotter tycker att virknålens skaftlikan en tandborste! Men snyggt blev det i alla fall
    Puss

Kommentarer är stängda.