Det är de små detaljerna…

När jag stickat en bra bit på min tvärstickade väst upptäckte jag att jag efter 10 centimeter bytt variant på kantmaska (from den ljusa maskan vid tummen).
Kedjemaskorna är först vridna och sedan öppna. Beslöt mig för att skillnaden är så liten att detta inte kommer att synas i det färdiga plagget om man inte tittar VÄLDIGT noga och inte anledning nog till att repa upp. (Det är nog helt rätt men när jag stickat vidare har detta gnagt, och det är nog anledningen till att det gått lite trögt med västen.)
Kom helt plötsligt på att kanten borde gå att fixa till utan att repa upp, kedjemaskorna ser ju ungefär ut som virkade luftmaskor. Sagt och gjort, jag petade upp maskorna och lade över dem på en extra rundsticka. Sedan var det bara att virka upp kantmaskorna vridna istället för ”öppna”.
Nu är kanten jämn och fin och det bara att hålla koll på tekniken i fortsättningen.
Varför denna bild står på högkant vet jag inte, det är blogger som själv har vänt på den vid uppladdningen…mycket märkligt.

6 kommentarer

  1. Ibland grämer man sig på sådant som kanske skulle kunna betraktas som ingenting…och då BARA måste man åtgärda! Snyggt blev det och du är säkert SÅ mycket nöjdare nu!

  2. Hej, jag tycker att västen är fin!

    Bilderna – jag har ett förslag, för mig blir det också så där ibland, och det beror på att jag har en så finurlig och högteknologisk kamera (som i stort sett alla digitalkameror idag är), som autoroterar bilderna. Ibland kan det bli så när man tex fotar något uppifrån eller i send vinkel, då vet inte kameran riktigt vilket som är uppåt. Den där infon sparas i bildfilen, och trots att bilden visas åt rätt håll när du kollar den på datorn, så har den alltså eg info i sig som säger att en annan sida är uppåt… Vad krångligt jag förklarar, men jag hoppas du förstår… I alla fall kan du pröva att på din dator rotera bilden och spara, och sen ladda upp den igen, då funkar det i alla fall för mig… 🙂

Kommentarer är stängda.