Det blev skillnad

efter tvätt.

Nu ser tröjan helt annorlunda ut än före.

Jag är jättenöjd att jag inte bara slätstickade, för nu när den är tvättad ser man verkligen hur tröjan hade vridit sej om jag bara slätstickat. Nu jämnar det ut sej då vartannat parti vrider åt vänster och vartannat åt höger. Det hade jag ju märkt om jag tvättat provlappen innan, men i detta fall fuskade jag….vilken är lärdomen?

Men jag hade tur, tröjan passar som den skall. Har stickat efter beskrivningen till Judit, den enda skillnaden jag gjort är att lägga en omgång förkortade varv/rand istället för att göra dem alla efter varandra. Hade jag inte gjort så hade första randen blivit så mycket bredare bak, nu märks det knappt när flera är lite bredare. Ärmlängd och kroppslängd har jag givetvis provat efter hand, det är ju fördelen med att sticka uppifrån och ner. Älskar verkligen dessa tunna och lätta (inte ens 200g garn gick det åt) men ändå varma tröjor…fast jag vet inte om den räcker idag när det är 17 minusgrader ute….

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.