Det var inte alls meningen

När jag stickade Mysteriestolan fick jag höra talas om Secret-of-chrysopolis, en tysk mysteriestickning (med beskrivning även på engelska). Jag gick med mest bara av nyfikenhet, hade inte alls tänkt sticka en stola till. I fredags kom 1:a ledtråden, jag föll pladask när jag såg mönstret. Såg direkt min vintersjal i grått…

Garnet jag valt är 50% ull/50% mohair av grovleken 6/1 (samma garn jag stickat min Tangled Yoke Cardigan i fast entådigt och tunnare) och jag använder rosenträstickor 4mm. Första ledtråden har erbjudit mycket rolig stickning och jag hoppas det fortsätter på detta sätt.

Kortet är tyvärr uruselt. På fredag startar en mysteriestickning till, men jag vet inte om jag vågar titta på första ledtråden…

, ,

6 Responses to Det var inte alls meningen

 1. eva i halmstad 2 oktober, 2007 at 21:47 #

  Klart du ska titta på ledtråden, tänk om du missar något jätte skoj, tänk om du hade missat vingen på Ms3.
  Skojar bara , själv är jag så dum att jag kommer att börja och har jag börjat så måste jag göra färdigt.
  I dag repade jag upp 60 varv på Secret of Chyspolis , skoj.

 2. Monica H 3 oktober, 2007 at 10:17 #

  Ser väldigt fint ut!

 3. LenaL 3 oktober, 2007 at 16:28 #

  Visst är den läcker! Och det är klart du måste kolla nästa också, den är kanske ännu roligar?

  Ses efterhand som de växer till sej! Jag har tio varv kvar på första ledtråden till SoC.

 4. kattepus 4 oktober, 2007 at 08:33 #

  Va läcker den blir. Det såg ju spännande ut i lördags då du började…

 5. Anne-Mette 4 oktober, 2007 at 08:54 #

  Hej Maria.
  Wauh, Chrysopolis bliver med garanti flot :-). Jeg er selv tilmeldt, men jeg har ikke fået startet endnu. Der ligger sokker i min strikkekurv, som først skal gøres færdige.
  Mange hilsner
  Anne-Mette fra Danmark

 6. Marias garnhändelser 4 oktober, 2007 at 09:53 #

  jag stickar sockor också, och muddar och..och..tycker att det är inspirerande att ha flera stickningar parallellt