Det var inte så lätt

Jag tyckte ju lite kaxigt att det var BARA att varpa och bricka, det var det inte visade det sig. Efter en bra bits vävande och en hel del trassel upptäckte jag att jag trätt en bricka fel (kollade flera gånger utan att upptäcka det), det var därför mönstret såg konstigt ut.
Har nu fått lära mej hur jag får ut bredden på bandet (och att det är svårt att vara konsekvent), jag har testat med flera olika grovlekar på inslag och det blir verkligen olika. Det är betydligt svårare att väva när endast hälften av hålen har tråd (brickorna får ett eget liv), men bandet blir mjukare och smidigare, och det passar nog bra när man vill sy det över en klippkant i en kofta tex. Jag har inte lagt så mycket tid på vävandet denna vecka, nu måste jag sluta leka med olika grovlekar på garn och istället öva på att få denna teknik snygg och jämn.