Färgfunderingar

Har då och då stött på Christel Seyfarth’ helt underbara sjalar, senast i samband med att jag stickade fågelmuddarna, och funderat på att göra en egen sjal av samma typ. Tanken har fått ny energi av Pinneguri’s vackra sjalar Mrs Barista och Miss May. Pinneguri delar dessutom frikostigt med sig av sina erfarenheter och öden utmed vägen mot färdig sjal.

Det mönster jag planerar att använda (om jag hittar det) gjorde jag till min blomkofta för flera år sedan (10?) när jag skulle sticka något från boken Dikt i masker men inte kunde välja vilken av de läckra modellerna jag skulle sticka (ibland har nöden ingen lag).
Är mycket nöjd med mönstret på koftan, men tycker att själva modellen känns lite rak och omodern just nu. MEN jag har svårt att bestämma mig för färg till min blomsjal. Blommönstret tror jag blir i en blandning av rött och cerise, men val av bottenfärg är svårare.
Kanske en eller flera blå kulörer,
eller enfärgat i grått eller svart, fast det känns kanske lite likt koftan.
Jag tror att bottenfärgen skall vara ljus, men känner mig ovanligt obeslutsam. Kanske är det bara så att jag bara inte hittat rätt kombination än eller så är det för att jag låst mig till de röda blommorna och att det är det som är fel. Jag tar gärna emot råd, tankar, tips, idéer som kan få mej till beslut och projektstart. MEN samtidigt har jag inte bråttom, dessa funderingar är en god karamell att suga på;-).

2 kommentarer

  1. PÅ den ene siden, hvorfor ikke gjøre noe som ikke kan bli galt: å strikke et sjal i samme farger som kofta vil gi deg et veldig vakkert sjal. Ingen andre enn deg (og oss i bloggland) kjenner til koftehistorien din så hvis du bærer det i butikken – eller på en vernissage – så vil du få mange hyggelige blikk, det er jeg sikker på.
    På den annen side: Det er kjedelig å gjøre det samme man har gjort før ;/ Hva med omvendt: rødlig bunn, lysere mønster men ikke grått, kanskje mer naturfarget?
    Eller hva med lilla på grålig bunn?
    Blått tror jeg blir veldig likt det rødlige.

    Og – hyggelig å bli lenka til av deg 😀

  2. Rött och cerise är ju vackert, varför inte ha olika gröna och grönblå färger i bakgrunden, kanske för färgglatt men vackert till svart?!

Kommentarer är stängda.