Förvirrad start

Har börjat sticka kanten till min Kællingesjal och var väl ganska nöjd tills jag kom ”om hörnet” och min kära vän K rart frågade om man vänder mönstret efter spetsen. Jag hade bara stickat vidare, nöjd med att jag inte behövde göra vridna hoptagningar som man fick göra i vändningen (och det var ganska mörkt på fiket där vi satt och stickade). Efter att ha tittat efter såg jag att utseendet på båda sidor om spetsen ser helt olika ut. Nu måste jag bestämma om jag skall försöka räkna ut hur jag får det att se lika ut eller om jag skall leva med att det ser olika ut. Olikheten är helt enligt beskrivningen (bildbevis finns här) som är gjord efter en gammal dansk sjal och det kan ju faktiskt vara en god anledning att låta assymetrin råda.

4 kommentarer

  1. Maria, er det noe problematisk i mønsteret eller er det en misforståelse? Jeg har også lyst til å strikke dette sjalet …

  2. Stickar man enligt mönstret så blir det såhär (dvs olika på sidorna om spetsen), tittar du på bilden jag länkat till så ser det precis ut som det jag stickat. Det är bara att bestämma sig om man gillar det eller inte…gillar man det inte får man hitta på en alternativ lösning…jag har inte bestämt mej än;-)

  3. Jag hade nog retat ihjäl mig på ett fel…Å du har ju ändå inte, som tur är, kommit så långt ännu (ifall du ska repa upp). Men det är en väldigt vacker sjal, så edt ska bli kul att se resultatet!

  4. Jag övervägde att fortsätta med vridna hoptagningar, men tyckte inte det var värt det, inget som dominerar den färdiga sjalen tycker jag.

Kommentarer är stängda.