Garnet från helvetet

Jag är ofta med på Avigmaskans trevliga stickträffar. På varje träff är det ett tema och till ikväll skall alla ha stickat ett spetsmönster i olika garn.

Garnerna kommer från Avigmaskans restgarnslager och jag fick en kon kamelhårsfärgat tunt tvåtrådigt garn som kändes mjukt när jag tog i konen. Men ack vad jag bedrog mej. Garnet visade sig vara vasst, stumt och allmänt ovilligt, gillade över huvud taget inte att bli stickat.

Ett prov blev det i alla fall som jag tvättade och blockade på vanligt sätt.

Blockningen höll inte många sekunder, lappen bara drog ihop sej när jag tog bort nålarna. Jag har aldrig varit med om något liknande, men nu vet jag varför. Har varit ute och eldat på en garnsnutt och det finns nog inte många naturliga fibrer i den…..

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt

1 kommentar

Kommentarer är stängda.