Helgen med extra allt!

Har haft en helt fantastisk långhelg i Dala-Floda. Har haft det så bra att jag inte riktigt vet hur jag skall börja eller vad jag skall berätta, men jag har

Stickat tvåändsstickning och lärt mig att INTE sno efter varje maska. Så gjorde man i alla fall på Dala-Flodas vackra ärmar, trot eller ej.

Vissa delar av vantarna är inte ens tvåändsstickade, blev det många färger övergick man till vanlig flerfärgsstickning istället (med långa flotteringar på baksidan).

Provat både härligt svulstig färgrik påsöm och försökt göra stickrosor (mycket svårare än man kan tro) samt kikat på den äldre varianten av broderi från området.

Testat flera sätt att göra kavelfrans.

Bott på Dala-Flodas Värdshus, ätit god ekologisk mat och sovit i bröllopssviten och avnjutit fäbbolunch.

Stickjälsvandrat upp till fäboden tillsammans med kullan Lill-Karin och hennes häst.

Besökt Wålstedts spinneri där vi fick en full kurs i allt från ullselektering till härvling. Måste säga att jag blev lite bekymrad över att Vålbergsspinnmaskinen stått i över 6 månader.

Har verkligen njutit i fulla drag. Det känns som jag varit borta jättelänge och känner mig förvånansvärt utvilad även om huvudet snurrar av idéer och bilder på vackra vantar, ärmar och annat. Några påbörjade projekt/provlappar hade jag givetvis med mig hem. Tack Karin & Anna-Karin för ett fantastiskt arrangemang!

6 kommentarer

  1. Det lyder som en fantastisk weekend. Man bliver helt fornøjet bare af at læse om alt det, I har lavet og oplevet – og en lille smule avundsjuk;-)

  2. Vad kul du måste ha haft! Jag är mäkta avundsjuk! Och tack för att du delar med dig av bilderna du tog.

    Stickrosen är bra knepig att få till. Det håller jag med om…

  3. Härligt att komma iväg på en sådan helg, nog kan det kännas som en längre tids semester! Vackra saker, tack för fina bilder

  4. Hurra vad härligt. Det låter som du varit i himmelriket, och fått se guld och gröna skogar, eller jag menar stickade och broderade skogar förstås

Kommentarer är stängda.