Hur blir 2 en?

När jag såg denna Kællingesjal blev jag genast förälskad (mönster finns på Ravelry). Dessutom insåg jag att jag köpte garn till just precis denna sjal redan 2005, snacka om att vara förutseende! Garnet är gjort av underbar gotlandsull som är cersefärgad och spunnen på Ihre gård på Gotland. När jag tog fram garnet insåg jag något som jag absolut glömt. Då det inte fanns tillräckligt med entrådigt garn köpte jag i panik tvåtrådigt…men hur gör jag på enklaste sätt för att tvinna upp detta något lösspunna garn? Är det någon som har bra tips & idéer? Jag tror att (har bestämt mig för att) de ingående trådarna i det tvåtrådiga garnet är av samma grovlek som det entrådiga garnet.

3 kommentarer

  1. Du också – kär i kärlighetssjalen. Jag med. Jag tänkte direkt att den skulle passa till min medeltida klänning… Fast jag tror inte jag har entrådigt, kanske två i gotländsk ull. Hoppas vi får låna huset på Gotland i anslutning till Medeltidsfestivalen 🙂

  2. Jag skulle lägga på mer snodd på de entrådiga garnerna (köra igenom dom i spinnrocken) och sedan tvinna ihop dem till ett tvåtrådigt. Om du bara tvinnar tror jag att det kan bli väldigt obalanserat, och kanske är det risk att garnet löser upp sig när du tvinnar (eftersom du då tar ut snodd ur det, när du tvinnar åt motsatt håll från spinnriktningen). Och först och främst göra prover, så du vet hur mycket snodd och tvist du ska lägga på.

    Fin sjal – hoppas den är värd besväret! 🙂

Kommentarer är stängda.