& hur gör jag nu?

Det som kändes som en så himla bra idé när jag började. Att istället för att sticka från ärm till ärm (som det står i beskrivningen) göra två låååånga ärmar som sammanfogas mitt i ryggen. Men hur gör man när antalet maskor samtidigt skall halveras – det tål att tänkas på. Whisper får nog vila lite medan jag funderar.

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt ,

2 kommentarer

  1. Om ärmarna ska bli en remsa som du sedan plockar upp maskor på sidorna från kan du sticka i hop dem samtidigt som du avmaskar.

    Jag brukar sticka ihop axlar i stället för att sy ihop dem. Lägg dem aviga mot aviga. För över maskorna varannan till en sticka eller håll stickorna tätt i hop. Sedan stickar du två maskor (en från varje) tillsammans och avmaskar samtidigt. Du får en liten kant på avigan.

  2. Jag ska kolla hur jag gjorde. Tror att jag halverade maskantalet först, sedan stickade ihop, som Anna-Karin föreslår. Men när jag tog en mindre sticka för ihopstickningen, blev det för litet (alltså rynkat) som du kanske minns. Usch, jag vet precis hur du har det. Men efter detta är det bara det roliga kvar på tröjan.

Kommentarer är stängda.