I helgen

skall jag påbörja min Color Craving. Det är Stephen Wests mysteriestickning 2013 som jag inte kunnat motstå. Tanken är att detta skall vara det enda nya projektet jag startar i september…får se hur det går ned det. Hoppas kunna komma en bit ner i UFO högen, eller åtminstone göra klart några av mina WIPs. Det är tur att halva månaden redan gått…..

Det är alltid lika svårt att välja färg till ett projekt som man inte vet hur det kommer att se ut, samtidigt är det en av tjusningarna med mysteriestickningar. I detta fall är det dessutom om 3 färger vilket gör det minst tre gånger så svårt att välja, planen är dessutom att garnerna skall plockas ur skåpet….inte shoppas.
Då det handlar om färg har jag valt att utgå från ett hysteriskt galenfärgat nystan Noro silkgarden sock S258 (som blir färg A eller B). För att färgerna i Noron skall ”poppa” har jag valt gråbrunt tvåtrådigt ullgarn från Filtmakeriet som färg B, hade inte tillräckligt av någon nyans så jag har plockat fram tre…hur de skall användas avgör designen. Så till det svåraste, färg C. Har nästan valt orange (även den i olika kulörer) som jag handfärgat, basen är filtmakeriets tvåtrådiga ullgarn. Har dock garderat med limefärgat Visjö….hur det går får vi se. Första delen kom igår, så det är bara att lägga upp….

1 kommentar

  1. Å jag som sitter mitt bland 100talsflyttkartonger o undrae om jag verkligen ska börja ngr innan vi flyttar den 1 ojtober. Men tack till iden om Norogarnet. Den ska jag stjäla från dig!!!! Ha en go stickhelg

Kommentarer är stängda.