Julklapp i prototypform

Tycker att dotterns och hennes fästmans köksstolar är kalla och hårda att sitta på så jag tyckte att de behöver något uppmjukande där.

Eftersom jag inte visste om de var av samma åsikt eller hur det i så fall skulle se ut virkade jag en stor mormorsruta i Eskimo…nu skall den bli ännu större, få åka tvättmaskin och få sällskap av två till…men först behöver jag lite mer garn:-)

,

3 Responses to Julklapp i prototypform

 1. Lars 28 december, 2013 at 15:45 #

  Bra idé! Kommer säkert att bli toppenbra!

 2. Lotta H 16 januari, 2014 at 10:40 #

  Toppenbra idé! Skulle vilja göra runda till mina egna stolar. Hur många % större ska man göra dem så de blir lagom efter tvättmaskin, och hur varmt tvättade du dem?

 3. Marias garnhändelser 17 januari, 2014 at 15:58 #

  Tyvärr finns det ingen formel för att räkna ut krympningen, det är bara att testa, garnval, mängd i maskinen, temperatur, tvättmedel/såpa, längd på tvättprogram och inkommande vattentemperatur är sådant som kan påverka.
  Jag tvättade 40 grader (någon fick jag köra två gånger) i just detta fall men ibland har jag tvättat varmare om det inte har räckt.
  Lycka till!