Kan det krångla så gör det

Vissa projekt går verkligen inte som på räls.

Här tog garnet till kroppen på Williamsburg slut.

Lyckades leta fram lite garner i liknande kvalitet och färg, ”make it work”.

Efter en del funderade började jag den rätstickade kanten lite tidigare än planerat och varvade så att det garn som var mest likt det garn jag stickat med tidigare kom i de varv som syns mest från rätsidan.

Efter tvätt syns det ännu mindre skillnad.

Jag tror att ärmarna blev lite långa, jag misstänkte detta och har bara fuskfäst trådarna så att det skall vara lätt att repa upp. Jag avvaktar tills jag använt tröjan lite och ser om längden förändras när jag använder tröjan.

Jag tror också att jag drog lite för mycket i halskanten med förhoppning att den skulle ligga lite plattare mot kroppen, det skall jag inte göra nästa gång jag blöter tröjan, det får bli en mer halvpolo.

Eventuellt får jag dra i en tråd i överkanten av den dubbla halskanten så att den inte känns så fladdrig.

Annars är jag nöjd.

Det blev ett bra restgarnsprojekt.