Mina kalenderstickningar

3 kalenderstickningar (2 garnkalendrar och en instagramkalender) är kanske minst 1 för mycket, övriga stickningar får inte mycket kärlek.

Än så länge, efter 1 vecka, ligger jag ”i fas”, samtidigt är det inget måste. Den intresserade kan följa hur det går varje dag på instagram.

Kalendertigthsen blir väldigt färgglada, något helt annat än förra årets, men planen är ju att de skall värma hemma och på promenad, så jag kör på. Hittills har jag hunnit sticka upp garnet varje dag och fått öppna luckan i rätt tid.

Tröjan som jag stickar av garnet ur Mooikes kalender, som jag fått av min snälla kompis Barbara, tillsammans med fluff jag köpt på Fingerborg blir så vacker. Än så länge har det gått bra att tona över färgerna (även om jag hoppade över en dag som får vänta till längre ner) genom att randa in den nya färgen. Det är så spännande att öppna paketet varje dag och fundera på hur den nya härvan skall passa in. Modellen jag stickar är inspirerad av Kelly, än så länge har jag bara lagt till en längre polo (förutom mina justeringar av maskantalet då jag har ”fel” stickfasthet).

Att jag skulle sticka en #kalenderlua2022 (kika på instagram) var inte riktigt planerat, men jag har följt inläggen tidigare år utan att sticka och tycker att upplägget med några få varv varje dag är kul och att mössorna blivit fina. Jag stickar i vitgrå Visjö och ett av nystanen från den upprepade restegarnsjakka