Mycket flygtid = virktid

Det blev många timmars flygtid över Atlanten och sedan tvärs över USA så jag har hunnit en bra bit på den virkade jackan från Garnstudio. Det är bara ”resten kvar”, krage, fickor, kanter, knappar och lite montering.

Hade som vanligt ärmproblem så 1:a ärmen stickades två gånger. Främst på grund av att min nya läckra lysande virknål var grövre än den gamla trots att båda är 4mm (skillnaden kan man se med blotta ögat om man bara tittar) och jag vet ju så väl att att man inte skall byta verktyg mitt i…men jag var så sugen på att testa den nya virknålen så att jag skulle kunna använda den på flyget.

Det funkar jättebra med lyset i toppen och jag önskar redan att jag köpt fler grovlekar och tycker att det är synd att det bara finns långa stickor med lyse i toppen. Lyse i toppen är perfekt för stickcafé i dunkla lokaler. Lyset gör att även jag kan acceptera plasten:-).

För den som undrar så kan jag berätta att virka en ärm tar lika lång tid som flygning New York – Stockholm med mellanlandning i Reykavik.

7 kommentarer

 1. Så läckert med lysande verktyg! När skaffar du hem de till försäljning? Känner att det börjar komma ett behov av sådana.

 2. Välkommen hem Maria!
  Visst är de lysande virknålarna läckra!! Tyvärr finns de inte i Europa ännu! De är ganska nya i USA också. Lysande stickor har funnits något år i USA, men inte heller kommit till Europa ännu. Det är synd att stickorna endast finns som jumperstickor och dominostickor. Dominostickorna går ju an till en del jobb, men jumperstickor fungerar inte med min nacke och mina axlar i allafall.

 3. Vilken fin jacka!

  Virknålsstorlekar i USA och resten av världen är ett kapitel för sig… Varför kan de inte gå över till ”metrics” som alla andra? (Surar)

 4. Tack för trevlig stickkväll igår! Kul att se hur långt du kommit på koftan! Den ser jättefin ut. Hoppas att virknålen dykt upp igen!

 5. Visst hade vi trevligt! Koftan artar sig riktigt bra fast jag är otroligt nyfiken på hur det går med din tröja…
  Virknålen låg under soffan i hallen hemma….underligt men härligt:-)

 6. Ah, letar med ljus o lykta efter såna virknålar med lyse i.. Hittade en affär i Göteborg som har sålt.., givetvis slut.., kommer in till julen sa hon. Men jag vill ju ha NU! *såklart* hehe.
  Vet du vart man kan köpa månne? Eller vill du sälja ditt ex? 🙂 *måste ju försöka*
  Läste i en annan blogg om en som köpt alla storlekar på ebay.., men ebay fattar jag mig inte på. :-/

Kommentarer är stängda.