Nästan omöjlig att blocka

Min Samen är färdigstickad!SamenBlockas1

Storlek och form gjorde att den är i princip var helt omöjlig att blocka. Det behövdes två madrasser på längden men jag hade behövt fler (och större utrymme på bredden för att kunna spänna ut den ordentligt i sin korrekta form.SamenBlockas3

Nedre kanten är dessutom helt rätstickad och svår att nåla på ett snyggt sätt, vilken tur att jag hittade dessa ”KnitBlockers” på Ekens i förra veckan, de hjälpte till betydligt.

SamenKlar4

Eftersom jag stickat i enkelt garn och på tunnare stickor än i beskrivningen gjorde jag en rand extra.

SamenKlar6Mina kilar är inte som de i beskrivningen, tyckte det blev snyggare med lite mer hål.SamenKlar2

Sjalen är i alla fall fantastisk att ha på sig. Isagers tunna alpacka ger den en härlig men lätt tyngd och ett läckert fall fast den är så tunn och fin (vilket garn!). Tror att detta kommer att bli en riktig favoritsjal.SamenKlar1

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.