På jakt efter virkprojekt

Efter att har varit i kontakt med det flygbolag som skall ta oss till det stora landet på andra sidan Atlanten om ett par veckor så inser jag att jag måste skaffa mig ett virkprojekt. De anser att stickor är jämförbara med ishackor och liknande terroristverktyg men har tyvärr ett så bra pris på biljetterna att det inte går att byta bolag bara för det:-(
Alternativ 1; Har börjar att provvirka för denna, men kan inte bestämma mig för om det blir bra. Muskat (grönt) blir lite sladdrigt fast jag virkar hårdare än man ska och jag är inte helt säker på om jag verkligen vill ha en jacka i bomull. Kampes 2-trådiga ullgarn (grå) blir nog ganska bra, men även detta blir fel virkfasthet när jag tycker att materialet känns ganska OK, skulle nog vilja ha det lite tätare ändå. Det blå garnet är självrandande restgarn från ”stashen” av grovlek 8/2, dvs alldeles för tunt..men detkanske går att kombinera med jeansblå alpacka?

Alternativ 2; Den sjal som följde med Anette Petavy’s nyhetsbrev för ett tag sedan. Garnval oklart men det lutar åt handfärgad alpacka i blågrönt eller merino i lila.

Alternativ 3; Pärlfiskaren påse som ingår i vantmakarnas utställning. Garnvalet är handfärgad bomull i svart och vitt som jag färgade på en kurs för många år sedan (om den tilltrasslade härvan går att reda ut) eller merceriserad bomull.

Valen är många så det är tur att jag har lite tid på mej.

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt

5 kommentarer

 1. Garnstudio-koftan är ursnygg, har också spanat in just den! Den blir säkert perfekt i jeansblått.

  En reflektion när det gäller flygsäkerhet: Då jag reste senast – till Finland visserligen – brydde sig flygplatspersonalen inte alls om mina metallstickor som jag glömde med mig i handbagaget till planet. Däremot fick jag i-n-t-e ta med mig festis till dottern med hänvisning till att vätskor kan vara en säkerhetsfara… Antar att de misstänker att de kan vara potentiella bomber. Kändes bara lite lustigt att småbarnsfamiljer misstänks smuggla med sig bomber i barnens festis.

 2. Ingen på Icelandair brydde sig om mina ädelträstickor när jag flög till Island förra sommaren. Till Kreta med SAS var det heller inget problem nu nyligen. Är man osäker kan man ju ta med sig bambustickor. De är inte lika dyra att förlora.
  Jag tror att de bara skriver att stickor är förbjudna för att de utgår från att alla stickor är tunna metallstickor!! Jag tycker du ska pröva! Visserligen är det kul att virka, men din flygning är ju låååång!!! Lite variation skadar inte./Eva i Stäket

 3. Jag har nte bara läst på deras hemsida utan verkligen frågat om olika material och och typer av stickor, men svaret var TOTALNOBBEN:-(
  Har däremot fått mycket positivt svar av Continental där de tillåter stickor, dock inte i metall – klokt!

 4. Jag hade metallrundsticka på flyg till England via Amsterdam för två veckor sedan och det var inga som helst problem. Visserligen inte Icelandair och inte destination USA men ändå…
  /Karin P

Kommentarer är stängda.