Patentprojektet fortsätter

Patentprojektet fortsätter, sakta och osäkert. Vi försöker sticka de mönster som ser intressanta och utmanande ut. Vi har fastnat bland de mönster som har aviga minskningar, de är klart utmanande då de är svåra att göra, jag har svårt att minnas vilken som lutar åt höger eller vänster (har dessutom svårt med höger och vänster generellt) och det är svårt att se hur mönstret blir på baksidan, måhända hade det varit lättare att sticka fram och tillbaka…

På Small Arrowheads gör man på ett varv minskningar hit och dit hela tiden, klart onöjsam stickning. Det blev många försök som resulterade i en rapport innan jag maskade av. Inte speciellt intressant från rätsidan och ännu mindre intressant från avigsidan (ser mer ut som rådjursspår). Jag tog raskt beslutet att hoppa över Large Arrowheads som har ett liknande varv (fast mer sällan).

Att sticka mönstren i boken runt istället för fram och tillbaka är inte helt lätt då rapporterna ofta byter startmaska (högerkanten på diagrammet är inte rak), det gäller verkligen att vara fullkoncentrerad och inte tro att man kan mönstret. Min första mudd på Branches ser inte alls ut som tänkt, det blev ett helt annat mönster.

Mudd 2 är mer lik originalet även om jag gjort de aviga hoptagningarna på annat sätt. Jag valde att endast göra högerlutande hoptagningar på den nedre delen och endast vänsterlutande på den övre, detta syns inte från framsidan.

Tycker att muddarna funkar som ett par i alla fall.

Som synes är mönstret från avigsidan (som jag tycker är snyggare uppochner) inte speciellt tydligt i mitt färgval.