Problematisk projektstart

På Syfestivalen inhandlade jag beskrivning till Vifflas fina kofta Siri. Det fanns inte tillräckligt med vitt garn, men jag tog det som var kvar i tanke att jag skulle göra en poncho istället.
När jag kom hem vill jag ju inte alls göra en poncho så jag beställde mer garn och fick vänta ett tag eftersom det skulle spinnas mer först. När garnet väl kom insåg jag att min tanke att oket säkert skulle bli jättefint i det entrådiga garnet som jag ville sticka i, men troligen inte den slätstickade koftan (entrådigt garn kan ju slå sig när man slätstickar det). Hemma fanns dock tvåtrådigt Leicestergarn från Ullcentrum (250m/100g) som kommer att passa suveränt.
När jag började sticka mönstret med korsade maskor upptäckte jag att hur jag än stickade fick jag vridna maskor åt ena hållet och öppna åt andra och det blev inte snyggt när jag stickade det i alla fall.
Jag har googlat och läst men inte ens Barbara Walker har gett mig något bättre sätt. Jag har provstickat, testat och funderat fram och tillbaka, hur skall man sticka för att det skall bli snyggast? Skall maskorna vara öppna på båda sidorna eller korsade? Finns det någon där ute som är specialist på mönster med korsade maskor som har något tips?

Jag har hittat på sätt, vet inte om det är det bästa, men jag är i alla fall äntligen igång och hoppas att det blir bra.

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt ,

1 kommentar

  1. Hej! Jag har stickat den med och i och med det lite bångstyriga garnet så gjorde jag de korsade maskorna på samma sätt som man stickar flätor (fast utan flätsticka). Då blev de mycket jämnare men det tog ju betydligt längre tid

Kommentarer är stängda.