Projekt med många ärmar

Började mentalt ”sticka” Venezia Pullover av Eunny Jang redan den dag jag först såg den på Interweaves preview. Det var en lång process att välja färg. Jag hade två grundalternativ, ett blågrönt (likt originalets färgställning) och ett lila – det lila vann. Garnet jag valt är den shetlandsull jag säljer i butiken, med lite gamla rester från de Hanne Falkenberg-projekt jag stickat.

Kroppen är färdigstickad med riktiga steekar som skall klippas – hjäääälp, det är premiär för mej men jag har blivit lovad handfast stöd från en mästarinna i fair-isle-stickning. Jag har förlängt den något då originalet är ganska kort.

Ärmarna har varit en lisa, men den som stickas nu är:
 • i korrekt färger (ärm ett fick av någon anledning inte samma randning som kroppen)
 • inte för vid (försök två blev för vid när jag räknade om beskrivningen för att förlänga ärmen)
 • inte för smal (ärm tre satt som smäck utan något under men shetlandsull kräver en långärmad t-shirt)
Projektets baksida blir en maaaassa trådar att fästa.
Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt ,

7 kommentarer

 1. Jag vill, jag vill. Venezia är superläcker. Jag vill också sticka den, men det där med steekar gör att jag drar mig:(. Tror din kommer att bli snygg med de färgerna.

 2. Att STICKA steekar är inget problem;-) det spännande blir när man skall klippa. Shetlandsullen hakar dock i sig själv på ett bra sätt så det SKALL (säger de som vet) inte bli problem.
  Det GÅR ju att sticka fram & tillbaka också, det gör jag på ärmkullarna.

 3. Den där Venezia pullover är verkligen tjusig. Tror också den blir bättre i långärmat. Lycka till med klippningen … uh!

 4. Hej Maria,
  vad kul att du har börjat blogga! Håller med övriga om att tröjan är ursnygg, ska bli spännande att se den klar :o)

Kommentarer är stängda.