Provstickning i EZprojektet

Inte heller mars lockade till nytt projekt, har istället med stort intresse läst hur EZ estimerar garnåtgång till ett plagg utefter vikt. Själv tittar jag snarare på meterantalet, men jag tror att vi kommer fram till ungefär samma garnmängd. Annars finns det en hel del tips om vad man kan göra om garnet inte verkar räcka.

Vi har båda provstickat det vackra gallermönstret till tröjan, dock inte som mössa som EZ föreslår (vi gillar ju båda provlappar). Tycker att mönstret blir jättevackert med färgbyten inspirerade av Bohus stickning och kontrasterade gallermönster. Irriteras dock att det blir stumt och dras ihop vid korsningarna där maskantalet blir mindre.

Har provstickat med annan teknik (flätningar) och tycker att det blir betydligt snyggare och inte riktigt lika stumt.Tycker dessutom att stickningen flyter något bättre även om det är lite pilligt. Att jag stickat i halkig alpacka har väl inte gjort det lättare.

,

2 Responses to Provstickning i EZprojektet

  1. Sanna T Sköld 12 mars, 2012 at 15:01 #

    Jag har inte hunnit prova det andra sättet ännu, men det kommer.

  2. craftivore 13 mars, 2012 at 18:49 #

    Thank you for stopping by my blog. How fantastic to have a sock that you knit on a national stamp! Amazing. I’ve always loved this EZ sweater, I can’t wait to see how yours turns out.