Rätt och enkelt

Mohair brukar inte vara min starka sida, men ibland kan en färgkombination göra susen. Lila/grå/mörkturkos Prisma fick mej på fall och jag blandar mohairen med lila Kalinka (lingarn). Eftersom garnet är vackert i sig blir det en enkel rätstickad trekantssjal. Har hört att man kan göra omslagsökningar i mitten när man stickar nerifrån (jag brukar göra det när jag stickar från nacken och utåt), för att få en snygg ”ryggrad”, men inte lyckas jag med det! Sjalen blir i alla fall inte trekantig…tack vare lingarnet var det inget problem att repa upp.
Har omstartatat med ökningar i början av varje varv istället. Har dessutom bytt från stickor 12 mm till 10 mm vilket passar mig bättre. Sjalen är halvfärdig och jag har börjat fundera på om den inte behöver en frans (vad har hänt? frans brukar inte vara min grej heller) i lila sarisilke.

, ,

2 Responses to Rätt och enkelt

  1. SUSANNE 18 oktober, 2008 at 19:26 #

    Ett tips! Jag börjar uppifrån med 7 maskor och gör omslagsökningar på var sida om mittmaskan OCH innanför de 2 yttersta vartannat varv. Sickar just nu en sjal på det viset i bara räta. Men din ser ut att bli bra den med : )

  2. Marias garnhändelser 19 oktober, 2008 at 15:31 #

    Det är precis så jag BRUKAR göra också…men jag ville testa ett nytt sätt…