Sticka med pärlor

Det finns många sätt att få in pärlorna i sin stickning. När jag stickar muddar trär jag upp dem på garnet först, som här, men när jag gör sjalar vill jag gärna sätta pärlan direkt på maskan istället. Tidigare har jag använt en pytteliten virknål, men nu har jag fått lära mej att man kan använda tandtråd också. Bäst går det med en alldeles speciell tandtråd som har hård spets och luddig mitt. (Den finns inte på alla apotek och jag är glad att de inte frågade vad jag skulle använda den till där jag frågade.) Hittade ett youtubeklipp som visar båda sätten här. För mej går det snabbare med virknålen (än så länge), men då man har ett grövre garn eller ett garn som delar sej passar tandtrådssättet bättre. Tandtrådssättet passar dessutom bättre när man är på resa eller stickcafé eftersom det är lättare att ha kontroll över pärlorna då.

Jag har kommit en bra bit på del 2 på mysteriesjalen Bianca Maria. Då en färg av garnet inte räcker till hela delen har jag fått vara lite kreativ, har även lagt till lite pärlor.

3 kommentarer

  1. Tack för tipsen. Det här måste utforskas vidare! Kanske kan jag sedan lära detta vidare till en elev som gärna ville göra ett hjärta med pärlor på sin stickade handledsvärmare.

Kommentarer är stängda.