Svart som natten

Med stora möjligheter att bli vinterns favoritsjal är min Candle Flame klar! Stickad på stickor 4½ i en pälsull från Östergötlands ullspinneri som är c:a dubbelt så grov som den som säljs idag. Att sjalen är kolsvart framgår inte på bliden men det är den i verkligheten. Det är en härlig tyngd i sjalen, den väger nästan 4hg!

21 kommentarer

 1. Åhhh, sådan härligt sjal!!!! Min går framåt, men det är ju så mycket annat hela tiden som man vill sticka.

 2. Väldigt fin candle flame!

  Jag blev väldigt nyfiken på en grövre variant av pälsullgarnet. Kommer det att säljas i framtiden? Jag är säker på att det vore en trevlig bekantskap.

 3. Har du något tips om att få kanterna snygga? Jag har provat Candle Flame flera ggr nu, men repat upp varje gång efter ett tag. Jag tycker mina kanter blir så fula. ”Lösa” maskor, sladdriga liksom. Provade att lyfta första m, men det hjälpte inte.

  Din CF är ursnygg!!

 4. Jo, och så är jag nyfiken på en sak till: hur lägger du upp de nya maskorna i slutet av varvet, som man ska göra då och då?

  jag tycker inte jag får till det heller särskilt bra.

 5. Tackar för allt beröm:-)
  Känner inte igen problemet med sladdrig kant, kanske beroende på mitt något fasta handlag, prova att dra åt maska nummer 2.

  Första CF jag gjorde använde jag skoluppläggning på för de nya maskorna, på denna endast ”snodda omslag”, vet faktiskt inte termen för detta uppläggningssätt…om det nu finns något.

 6. Ok, tack för att du tog dig tid att svara! 🙂

  jag ska göra ett nytt försök, jag kanske haft för grova stickor i förhållande till hur jag stickar.

  Nu ska jag leta upp lite alpaca och testa igen…

 7. Åhh va vacker!!! Själv stickar jag min i 1-trådigt garn, men det blir ändock tyngd i! Härligt att svepa in sig i när kylan kryper inpå! Hälsningar från Norrköping (som fick snö igår) 🙁

 8. Oj va fin din CF blev! Jag har provat på den ett par gånger men inte varit nöjd med resultatet. Nu fick jag verkligen inspiration av ge den ett nytt försök!

 9. Himmel vilken snygg CF. Jag har sett den flera gånger på nätet nu men jag gillar din kant 🙂

  Vet du, eller nån annan om mönstret finns översatt till svenska nånstans?? Jag har så himla svårt med engelskan!! Jag fattar inte vad k, yo k4 mm är!?!

  Har du beskrivning på din snygga kant också nånstans? Vill så gärna göra denna sjal!

  Carina

 10. Hej Cayenne. Har för mig att jag såg en översättning till svenska på en blog för många år sedan, men minns ej var…du får testa att ”googla”.
  Jag stickade för många år sedan en vesion av CF med löv endast utmed kanterna. Planerar att göra beskrivning av denna nån gång och då blir det denna kant, på den förra avmaskade jag varje löv för sig – många trådar att fästa blev det.

 11. Jag tror jag blir galen, jag har totalt glömt bort HUR man stickar på engelska. Yarn over dra garnet över vadå? Huvudet? Jag kommer att skratta högt åt min egen dumhet när jag ser hur enkelt dét är. Men just nu behöver jag en bra sida med stickbegrepp översatta till SVENSKA-HJÄLP! A

Kommentarer är stängda.