Tarm eller arm

I början av sommaren tog jag fram min Cabled Riding Jacket och påbörjade första ärmen bara för att få prova mina nya räfflade flätstickor i trä från KnitPicks. Av någon anledning kom jag inte så långt…och det var inte flätstickans fel för den funkade perfekt.
När jag tog fram arbetet igen insåg jag att mina försök, att enligt beskrivningen, sticka lutande flätor gav ett oerhört fult slutresultat (och inte lutar det speciellt heller). Efter att jag diskuterat beskrivningen med stickvännen T, som redan stickat detta plagg (med lutande flätor på ärmen), kom jag fram till att sticka raka flätor och blev mycket snyggare (eller helt OK i alla fall).
Däremot ser ärmen mycket tarmig ut utan fyllning,
men blir mycket bättre med arm i…antar att blockningen kommer att göra jobbet (detsamma gäller ”kroppen” också).

2 kommentarer

  1. Ha! Så rolig den ser ut utan innehåll. Men blir verkligen fin sedan. Lutande flätor? Hm…jag har inte läst mönstret så noga. Det blir väl en kul överraskning senare.

Kommentarer är stängda.