Tvättad, torr och provad

Redan när jag tvättat och lagt ut lintunikan såg den helt annorlunda ut.

På ser den ut såhär (och är redan en favorit att använda på jobbet):
Har ännu inte virkat kräftmaskor (eller något annat heller för den delen) kring ringning eller ärmhål, men om jag gör det tar jag hjälp av denna video. Är det förresten någon som kan förstå varför det heter KRÄFTmaskor på svenska men CRABstitch på engelska, klurigt.

7 kommentarer

  1. Tunikan blev kalas! nu blev jag lite sugen…

    Apropå din ordfundering så har jag alltid tänkt att det har med kräftgång att göra, eftersom man ju virkar ”baklänges”, men jag är absolut inte säker. Och hur det hänger ihop eller inte hänger ihop med engelskans ord har jag verkligen inga förklaringsmodeller till 🙂

  2. Jag har köpt garn och ska sticka en tunika nån gång snart.Hur mycket garn gick det åt till din?

  3. Jag har sett att de kallas ”krabbmaskor” på svenska i flera böcker :). Linnetunikan blev jättesnygg!

Kommentarer är stängda.