0,5 millimeter gör stor skillnad

Bytte till sticka 3,5 millimeter på vantmudd nummer två, nu blev mudden (med mitt handlag) 9 X 9 centimeter och lagom istället. Har även färdigställt tumkilen på båda vantarna, dock med olika stickstorlek då jag testade att gå ner till 3,25 millimeter när jag stickade enfärgad slätstickning på den andra. Stickbytet verkade inte göra så stor skillnad på storleken även om jag tycker att maskorna ser mindre ut, måhända är det inbillning. Får väl välja den ena och fundera på om jag skall sticka om den andra sedan, eller inte.

2 kommentarer

 1. Jag har just stickat början på min första vante med 3.25 mm och den är superstor. Får nog ta bort en rapport på volangkanten, minst… Men gör jag det får jag ju inte resten att stämma. Så blir det när en har för smala armar och händer.

  1. Efva!
   Du kanske skall välja ännu tunnare stickor?
   Har du jämfört med stickfasthet och måttangivelser i beskrivningen? Maja har varit väldigt detaljerad.
   Jag slarvade och hoppade över provlapp (eller så var kanske första mudden en bra provlapp) trodde att mitt handlag skulle ge storlek small, det gjorde den men jag hade inte kollat måtten så noga.
   Lycka till!
   /maria

Kommentarer är stängda.