Besatt av mysterier?

Mystic Water shawl hann jag aldrig med att sticka, men när jag såg att det skulle bli en Mystic Light shawl var jag bara tvungen att hoppa på. Hade väl egentligen tänkt mig något i den här färgen men även om jag skulle tycka det var härligt att sticka i den så skulle jag nog aldrig använda sjalen oavsett hur vacker den än blev. Garnvalet blev istället jakgarn som jag köpt två härvor av från Eva för ett tag sedan då jag bara inte kunde motstå att få testa materialet. Färgen var lite dyster så jag bättrade på med lite lila (vad annars).

Stickar dessutom med en tråd mullbärssilke i lila och det blir helt fantastiskt. Även om färgen i sig inte är lika stark som orange, så gnistrar det lila silket vackert mot den grå/brun/lila jaken. Gillar mönstret skarpt, specellt flätan som ligger i mitten, denna lösning har jag inte sett tidigare och snyggt blir det. Stickorna jag använder är (givetvis) harmonistickorna 4½.

9 kommentarer

  1. Et godt garnvalg! Og det er et skikkelig vakkert mønster, jeg gleder meg til å begynne med det jeg også. Synd du aldri begynte med Mystic Water, som er blitt mitt yndlingssjal, jeg bruker det hver dag 🙂

  2. Åh vad snyggt! Flätan där i mitten gör ju att det ser hel-läckert ut! Vill också – men det går ju inte att anmäla sig längre ….

  3. Visst blir det vackert! Nej det går inte att anmäla sig till mysteriestickningen, men mönstret kan man köpa när mysteriestickningen är slut. Mysteriestickningen är som provstickning på många stickerskor.

  4. Det är så roligt med Mysterie stickningar. Jag gillade ju MysticWater, så jag hoppade på ML också.
    Dit garnval är suveränt och unikt.
    Ha de gott på dej.
    Eva.

Kommentarer är stängda.