Fullskaleexperiment

Min nutidentröja har verkligen varit ett experiment från första maskan till sista, det skulle ju egentligen ha blivit en sjal.
Jag är riktigt nöjd även om den ser lite ojämn ut på bilden.
MEN, se vilken skillnad det blev efter att jag tvättat den, materialet blev slätt och fint och kanterna slutade rulla sej (nästan i alla fall).
Jag testade att dra raglan ända ut till axeln och det funkade riktigt bra men jag kunde ha lagt till några förkortade varv.
Jag glömde de förkortade varven för jag var så sugen på att testa de olika teknikerna från sjalen Yohira.
Jag har verkligen haft riktigt roligt.     När man inte planerar innan kan man behöva göra lite speciella lösningar som här under ärmen.
Materialet blev riktigt bra.
Jag ville inte sticka i dubbelt Nutiden från Höner og Eir (som många gör) och inte heller lägga till mohair så efter en del letande hittade jag det tunna ullgarnet ITO Shio (480 m /40 g) på Makeri 14 i en passande färg, det blev verkligen perfekt.  Nästa gång jag stickar i nutiden (har lyckats köpa på mej lite till) testar jag nog att sticka i bara en tråd, även om nutiden är ganska mycket tunnare än plötulopi tror jag att det går bra, det gäller bara att vara väldigt lätt på handen när man stickar. Kanske blir det en Yohira i alla fall…tycker att den är så vacker men då får jag göra om lite.

2 kommentarer

  1. Så fin, duktiga du! Det är ju så roligt att hitta på allteftersom arbetet växer och man ser garnet och färgerna… Verkligen låta fantasin flöda fritt.

    1. Tack, vad snällt sagt.
      Gillar både att planera och hitta på allteftersom…båda varianterna har sin tjusning
      /maria

Kommentarer är stängda.