Har jag gjort fel?

Garnet kom (jag köpte givetvis (lyckligtsvis? jag bara älskar ju färgen) onödigt mycket) och kroppen på Konstepedemikoftan är färdigstickad.

Okets form såg lite konstig ut före tvätt, men som jag gissade (innerligt hoppades) ordnade det till sig efter tvätt. ”Problemet” var att jag stickat mönstret i oket med både räta och aviga maskor som drog ihop arbetet något, dessutom händer det mycket med Järbos Svenskull när man tvättar den.

Bestämde mej för att nåltova klippmaskorna, det har jag inte gjort förut. Det tog lite tid innan jag hittade mina tovningsnålar som inköptes till något julpyssel när barnen var betydligt mindre än de är idag (den som spar hon har).

Sedan var det bara att klippa.

Och sticka framkanter, hade inte behövt skaffa mer av det mörka garnet…jag fick faktiskt flera meter över, lagom till att sy i knappar med.

MEN, jag funderar på om jag var lite för lat när jag nåltovade klippmaskorna, detta känns sådär.

Har börjat nåltova ner klippmaskorna mot framstyckena (köpte ett litet handtag till nålarna för att få mer effekt), men jag funderar på om jag skall klippa bort den yttre halva maskan innan jag fortsätter. Måhända passar det inte att sticka klippmaskorna (2 aviga, 1 rät, 2 aviga) när man skall göra på detta sätt.

2 kommentarer

  1. Smart. Du gav mig en annan idé. Om man använder supwashgarn eller något annat som inte lämpar sig för att klippa upp, skulle man då kunna lägga ett obehandlat ullgarn i klippkanten och tova in det eller kanske lösull. Borde testas.

Kommentarer är stängda.