Så fick det bli

Det gick inte att komplettera med mer garn i samma färg då det tjockare garnet tog slut (så är det ju ofta med handfärgade garner), jag försökte matcha med många olika garner utan att få ett resultat jag kände mej nöjd med.

Till slut repade jag upp en bit av ryggen och använde detta garn till andra axelpartiet. Bakstycket stickade jag färdigt med dubbelt av det tunna plus en tråd av ett annat starkt rosa garn (jag hade kunnat sticka tredubbelt av det tunna garnet men en snutt hade gömt sej under kudden i min stickfåtölj).

Känner mej nöjd med resultatet, framifrån ser min Vintra enfärgad ut.

Bakifrån blir det en skarp rosa rand, funderade på olika placeringar av randen men kom fram till att det blev bäst att lägga den längst upp.

Har stickat min färgglada Vintra enligt beskrivningen med den skillnad att jag stickade mosstickning istället för avigvänd slätstickning i strukturen

och så gjorde jag bakstycket ännu lite längre än framstycket. hade jag stickat uppifrån hade jag inte gjort det och fått en slipover utan rand i avvikande färg.

Funderade faktiskt på att konstruera om Vintra så att hon stickades uppifrån, men kom fram till att minskningarna utmed ärmhålen (där kanterna stickas samtidigt som fram-/barkstycket) blir snyggare än om man gör ökningar.

Är så nöjd med även jag har en färgglad version av Vintra (men jag gillar min naturfärgade också).

Slipover är verkligen användbart.

Ser fram emot att det blir lite varmare så att jag kan använda dem med en T-shirt med puffärm, tror det blir perfekt.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.