Syfestivalsförberedelser

Imorgon slås dörrarna upp för Syfestivalen igen! Jag kommer, som vanligt:-), vara i Garngalleriets monter C10:38 och stickinspirera. 
Kom gärna och säg HEJ!

Denna gång har jag fastnat för ett mönster som ibland ses som mudd på Estniska vantar. Har hittat namn som fiskfjäll, spiralribb eller fusk-näverstickning. Jag har valt att använda FISKFJÄLL då jag tycker att det låter vackrast. Utseendet påminner en hel del om näverstickning (som också förekommer på Estniska vantar) men är betydligt lättare att sticka. Det är samma mönster som jag stickat dessa , nu mera väldigt välanvända och ofta beundrade muddar i. Skillnaden är att jag nu främst jobbat med jättefina självrandande garner som Garngalleriet tagit hem speciellt för detta istället för att sticka med 16 olika färger (eller var det 17?).

3 kommentarer

  1. Vilka härliga färger! Lyfter upp i det hösttråkiga vädret. Synd för mig att syfestivalen är för långt bort, men din bild har gjort mig nyfiken på fiskfjällen.

  2. I Elsebeth Lavolds bok ”Sticka som aldri förr”, Trådmönster på side 68, er det et mönster som heter just FISKFJÄLL. Det er det blå/sorte på omslaget. Kanskje smart å finne et annet navn på det Estiske mønsteret.
    (Minner det ikke litt om taksten?)
    Hilsen Inger

Kommentarer är stängda.