Vägen till ett vantbeslut

Jag har så länge funderat på vilken hand de estniska rätstickade vantmuddarna vill ha. Jag fick många superbra tips både på facebook och på instagram, men beslutet blev inte lättare för det.
Jag tog fram ett gäng estniska stickböcker, har samlat på mej en hel del.
Jag hittade faktiskt vanten som mudden kommer ifrån. Om jag inte minns fel har man bara hittat en vante med en mudd konstruerad på detta sätt (men jag kan minnas fel). Intarsiamönstret kändes dock inte helt rätt, just nu däremot valde jag färgerna här.
Jag valde istället ett fint rutmönster (är ju så svag för dessa små mönster) från någon annan vante. Mönstret är riktigt roligt att sticka och blir så läckert. Hittade dessutom en mycket passande stickpåse istället för den tråkiga plastpåsen.
Stickar, som oftast vantarna parallellt, då slipper jag anteckna men vantarna blir lika ändå (funkar inte alltid).
Tog med mej en vante på stickträff, trodde att mönstret stickade sej själv, men det blev en helt ny variant på ett ställe.
Utmanade mej själv i att INTE repa upp, vilket jag så ofta gör. Felet får vara kvar som ett minne av en trevlig stickkväll med fina vänner.Felet ligger dessutom inne i ena handen.